Digisotekokeilujen raportointi

digisotetaidot

#1

Vaikka digisotekokeiluihin ei liity mittavaa raportointia tai seurantaa, ovat kokeilijat velvoitettuja kirjaamaan vähintään kerran kuukaudessa kokeilun edistymisen ja oppeja oman kokeilunsa keskusteluketjuun. Lisäksi kokeilun päättyessä kirjataan kattavammin ylös kokemukset, opit ja mahdolliset jatkosuunnitelmat.

Oppien ja kuulumisten kirjaamisen tehtävä on seurannan ohella tiedon vaihtaminen ja siksi myös kohdatuista ongelmista ja haasteista kannattaa tehdä kirjaukset. Joku toinen kokeilija voi välttää samat sudenkuopat! Voit myös kommentoida ja kysellä muiden kokeilujen vaiheista ja kokemuksista.

Oman kokeilun keskusteluketjuun navigoit helpoiten valitsemalla oman kokeilusi digisoten pääsivulta https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/digisotetaidot/ ja klikkaamalla sen alta “Siirry keskusteluun”.


pinned #2

#3

Kokeilujen tulosten ja oppien raportoiminen kokeilun päätyttyä on osa onnistunutta kokeilua ja tämä tehdään viemällä oma kokeilukortti sivun vasemmasta laidasta vaalean lilaan ”Oppi”-tilaan. Kokeilukorttisi löydät esimerkiksi digisotekokeilujen pääsivun kautta. Tilan vaihdoksen jälkeen saat vastattavaksesi raportointikysymykset:

  • SAAVUTTIKO KOKEILU SILLE ASETETUT TAVOITTEENSA?
  • MITÄ OPITTIIN? MITÄ KONKREETTISIA TULOKSIA TAI UUTTA TIETOA KOKEILULLA SAIT? NIMEÄ KAKSI KESKEISTÄ OPPIA JA MITÄ VINKKEJÄ ANTAISIT TOISILLE KOKEILIJOILLE?
  • MITÄ TAPAHTUU KOKEILUN PÄÄTYTTYÄ? MITEN KOKEILUSTA VOI SKAALATA ISOMMAN MITTAKAAVAN TOIMINTAA JA MITÄ SE VAATII?

Mitä pidemmät ja analyyttisemmat vastaukset kirjoitetaan sen paremmin ne palvelevat tulevia kokeiluja ja aihepiiristä kiinnostuneita.

t.
Taneli