HOITAJALLE PUETTAVAN VOIMALIIVIN KOKEILU: Robottiapua tavaranostoihin ja potilassiirtoihin


#1

Tämä on kommenttiketju artikkelille https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/experiment/725/

#2

Hieno homma, että pääsemme kokeilemaan lähihoitajaopiskelijoille puettavia robottiliivejä! Jos Suomessa tällaisia ergoskeletoneja on kehitteillä, niin piilossa ovat pysyneet. Mieluiten testaisimme kotimaisella innovaatiolla, mutta todennäköisesti joudumme kääntymään muille markkinoille. Marraskuun aikana teemme lopullisen valinnan laitehankinnasta ja sovimme Tredun kanssa kokeilun ajoituksesta ja käytännön toteuttamisestä.

Kiitoksin,
Tuuli


#3

Laitevalinnaksi valikoitui hollantilainen Laevo. Yle on uutisoinut Laevo-ergoskeletonien käytöstä kiinteistönhoidollisissa tehtävissä: https://areena.yle.fi/1-50043792?utm_medium=social&utm_campaign=areena-web-share&utm_source=twitter-share

Toimittajat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa myös hoitoalan voimaliivikokeiluun liittyen. Edelläkävijätunnelmia!

-Tuuli


#4

Nyt voimaliivit saapuivat. Huomenna käynnistyy työpaja, jossa saamme laitekoulutuksen. Kuvasta huolimatta kissat eivät osallistu työpajaan.


#5

Ilokseni voin todeta, että voimaliivityöpaja meni ihan neppariin. Raportoin tässä teille jo ensimmäisiä tunnelmia, mutta sometan aiheesta laajemmin vasta, kun varsinainen kokeilu hoitajaopiskelijoiden kanssa on tehty.

Joissakin tehtävissä voimaliivistä ei juurikaan ollut apua, mutta erityisesti rollaattorista pyörätuoliin avustamisessa konevoimat toivat huomattavaa tukea. Siinä kun tavoitteena on, ettei potilasta “tiputettaisi” tuoliin vaan laskettaisiin hänet jarrutellen perille istuimeen. Kuvassa tätä demonstroi Tredun kaksi opettajaa. Näyttäisi myös siltä, että käyttäjän omat voimat ovat keskeisessä asemassa. Urheilua harrastavat osallistujat miettivät, mitä lisäarvoa voimaliivit tuovat, kun taas toiset eivät jaksaneet tehdä paljain käsin sellaista taakan kantoa, minkä jaksoivat tehdä voimaliivin avustuksella.


#6

Mahtavaa kun raportoit tänne.
Twiittaatko päivityksistä myös ja laitat linkin tänne?
(Jos sekin edistäisi tämän palvelun käyttöä)


#7

Hei, vähitellen alkaa someen (Twitter, LinkedIn…) ilmestyä voimaliivikokeilusta juttua.

Jos haluaa linkitellä tänne, niin esim. tämän uudelleentwiittaamalla sen voi tehdä:


#8

Voimaliivikokeiluun liittyvä mediatilaisuus pidetään 21.3. klo 14 Tampereella.

Demonstroimme tilaisuudessa voimaliivin käytön ja esittelemme tutkimustuloksia voimaliivin koetusta käytettävyydestä sekä teknologiavälitteisestä vuorovaikutuksesta hoitotyössä.


#9

Mukavasti saimme mediahuomiota esim. Ylen uutisissa ja Aamulehdessä:

:slight_smile:
Tuuli