Ideoita ikääntyvien parempaan arkeen


#1

Tämä on kommenttiketju artikkelille https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/experiment/123/

#2

Hienoja ideoita, jotka pitäisi kaikki laittaa toteen. Digikuntakokeilussa on mukana oleva Utajärven kunta on kokeillen kehittämässä uusia osallistumisen ja vaikuttamisen tapoja. Kokeilun tavoitteena on yhteisöllisyyden rakentaminen ja pienyritystoiminnan kehittäminen kuituverkkoa hyödyntäen. Lisäksi tavoitteena on saada eri-ikäiset ihmiset keskenään kommunikoimaan ja seurustelemaan verkon yli toistensa kanssa. Kotihoidon tueksi edelleen kehitetään ja etsitään uusia teknisiä ratkaisuja. Verkossa tapahtuvalla toiminnalla on tavoitteena lisätä ikäihmisten kotona asumisen turvallisuuden tunnetta ja tehostaa kotihoidon palveluja.

Tässä voisi olla hyvät rajapinnat ja kokeilun paikka!


#3

Katselin (v)ideoita ja ihmettelin, että niiden toimivuushan on taattu. Todella monta hyvää pointtia toteutuisi,
ihanan paljon merkityksellisyyttä tulisi arkeen ja vuorovaikutus lisääntyisi todella. Eri ikäisten ihmisten
vuorovaikutus lisäisi todella paljon ymmärrystä, levittäisi viisautta kasvattaisi juuria sekä yhteisöllisyyttä, mitä juuri nyt kaivataan enemmän kuin koskaan. Näille hankkeille kannattaisi laatia hyvin pitkäaikainen perspektiivi ja ensimmäiset toteuttajat voisivat sitoutua pitkäksikin aikaa siihen. Sitten on erittäin tärkeä siirtää toimivimmat ideat ja innostus myös seuraajille. Jos näille hankkeille maalaa perspektiiviksi 15-20 vuotta, niin voimme unohtaa lähes kaikki vanhuksien hoitoon liittyvät ongelmamme jo muutaman vuoden päästä!


#4

Ihanat kommentit @Maria_Vuorensola ja @Jutta_Saanila! Itse asiassa meillä olikin @Johanna_Hautamaki kanssa puhetta Kokkolassa, että nämä kaikki ideat ansaitsisivat tulla ominaan esille. Tehdäänkö se?


#5

Mikä ettei! Muokkaatko Johanna sinä nämä omiksi ideoiksi täällä, vai miten teemme? Emme ole vielä ehtineet Centrialla pohtia miten näitä ideoita lähdetään hyödyntämään. Tämä vaihe oli ponnistus sinänsä ja nyt voimme lähteä miettimään mitä näistä syntyisi. Olimme itsekin todella tyytyväisiä myös näihin Kokeileva Suomi kiertuepäivään osallistuneiden luomiin ideoihin :slight_smile: