Kansallinen yhteisö Digivapaaehtoisille


#1

Tämä on kommenttiketju artikkelille https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/experiment/657/

#2

EIkö nämä “Internet ikäihmisille” tyyppiset kurssit ole juuri tuota. Niitä on Työväenopistoissa. Kirjastoissa saa opastusta tietokonelaitteiden käyttöön. Helsingin kaupunki on myös järjestänyt tällaista toimintaa.

Tarvitaanko erillistä sovellusta? Sehän voisi olla www-sivu, jonne olisi kerätty tietoa. Helsingin kaupungin sivuilla on jonkunlaista tällaista kerättykin.


#3

Ei tosiaan tarvita erillistä sovellusta.

Lisäsin listan mitä kaikkea digivapaaehtoiset voisivat tehdä.

Ratkaisuksi riittäisi, että digivapaaehtoiset voisivat poimia digitaalisuuteen liittyviä tehtäviä samasta palvelusta, jossa muutenkin ilmoitetaan vapaaehtoistehtävistä (saattoapua tapahtumaan tms.). Palvelun siis pitäisi tukea avainsanoja, jotka helpottaisi tiedon luokittelua ja löytämistä.


#4

Hei Marko, todella hienoa, että olet kiinnostunut auttamaan digiasioissa! Kirjoitan Väestörekisterikeskuksen digitukihankkeen puolesta. Olemme viime keväänä aloittaneet työn digituen kehittämiseksi ja otamme mieluusti vastaan sekä ideoita että kiinnostuneita kehittäjiä. Voit olla meihin yhteydessä digituki miukumauku vrk.fi -osoitteeseen. Toiminnasta lisätietoja osoitteessa vrk.fi/digituki.

Olemassa olevan vapaaehtoisalustan hyödyntäminen on toimivan kuuloinen idea, täytyy sitä kehitellä! Työikäiset ovat olleet hieman katveessa, niin avun saajina kuin antajina, eikä vakiintunutta verkostoa ole vielä syntynyt. Seniorijärjestöt (SeniorSurf, Enter ry jne.) ovat tehneet jo pitkään töitä digituen eteen, samoin esimerkiksi Invalidiliitolla on toimintaa omien jäsentensä hyväksi. Kirjastoissa ympäri Suomen on myös digitukitoimintaa. Edellä mainituista voisi löytyä tapa tehdä hyvää jo nyt.

Ystävällisin terveisin Anna Melgin VRK:n digitukitiimistä