Kokemuksia keskustelualustasta?


#1

Hei!

Kysymykseni on hieman metaa, mutta millaisia kokemuksia Kokeilun paikka -alustan ylläpitäjillä ja käyttäjillä on tästä keskustelualustasta? Taustaksi, työskentelen Suomen Akatemiassa strategisen tutkimuksen vastuualueella ja kartoitamme parhaillaan miten päivittää viestintä-/keskusteluvälineitämme.

Tarkemmin olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia:

Käyttäjiltä

  • Kuinka helppoa/vaikeaa alustan käyttö on etenkin ensikertalaisille?
  • Mitkä ovat keskustelualustan parhaat/huonoimmat puolet?

Ylläpitäjiltä

  • Mitkä ovat ylläpidon näkökulmasta keskustelualustan parhaat puolet verrattuna perinteisempiin tapoihin (esim. sähköposti)?
  • Kuka hoitaa keskustelualustan (Discourse) teknisen toteutuksen ja ylläpidon?
  • Jos mahdollista jakaa, kuinka paljon keskustelualustan ylläpito maksaa?

Kiitos jo ennakkoon kaikille näkemysten ja kokemusten jakamisesta!


#2

Moi Joona!
Kiitos viestistä! Itse olen ylläpitäjänä käyttänyt alustaa vajaan vuoden ja kokemuksia on laidasta laitaan. Alustalla on todella paljon ominaisuuksia, joita ylläpitäjänä voi hyödyntää. Tämä siis plussaan, kun vain olisi vielä enemmän aikaa sivuston kaikkiin ominaisuuksiin tutustua ja niitä hyödyntää. Toisinaan myös toiminnot yllättävät, kuten uusilla käyttäjillä hyvin rajatut oikeudet. Mutta näitäkin siis voi ylläpitäjä muokata, kun vain tietää :wink:

Isoimmat ongelmat on ehkä siinä, miten saada uusi alusta tunnetuksi ja näin isomman joukon käyttöön. Graafisesti alusta on melko hankala ja keskusteluiden löytäminen, jos ei ole itseä pingattu mukaan, melko haastavaa, vaikka käyttäjiä on vielä melko vähän. Kun on rajattu porukka, niin keskustelu toki näppärämpää kun sähköpostilla :slight_smile:

@Johanna_Kotipelto on meidän puolelta käyttäjäwelhotar, jolla varmasti paljon tähän ajatuksia. Samoin Mesenaatin @Marko_Tanninen1 osaa sanoa ylläpidon puolesta kommentteja.

Käyttäjistä ainakin @Marko_Suvila on hyvä kommentoimaan :slight_smile:

Jouluterveisin :gift:
Elina


#3

Moikka Elina!

Oikein hyvää alkanutta vuotta ja suuret kiitokset kokemustesi jakamisesta! Juuri tuo ominaisuuksien suuri määrä ja keskustelujen seuraaminen/löytäminen itseänikin mietityttää. Alusta on erinomainen sitten kun sen toiminnallisuuteen pääsee sisään, mutta uusille käyttäjille kokemus saattaa olla hieman päällekäyvä.

Kuulen mielelläni muitakin kokemuksia ja mielipiteitä.

Joona


#4

Itse pidän Disourcea keskustelualueiden mersuna eli tästä löytyy paljon ominaisuuksia, jotka myös toimivat.
Tarjolla on ohjelmointirajapinta (API), jonka avulla voisi toteuttaa kaikkea jännää.

Vielä en ole kuullut kommentteja kuinka saavutettava tämä alusta on. Tulevaisuudessa julkisilta toimijoilta velvoitetaan saavutettavuutta.

Discourse on helppo käyttää ja hetkessä tämän oppii kunhan löytyy motivaatiota.

Tärkeintä foorumilla on kuitenkin fasilitointi ja moderointi.


#5

Kiitos @Marko_Suvila näkemyksistä! Fasilitoinnin ja moderoinnin merkitystä ei tosiaan voi liiaksi korostaa.