Mikrolevä ilmanpuhdistin


#1

Mikroleväakvaario kotona puhdistaa ilmasta tehokkaasti vaarallisia pienhiukkasia ja muuta pölyä.

Lisäksi se tuottaa happea ja vie pois hiilidoksidia. Se on mikrobiologisesti turvallista, kun käytetään spesifiä levää nimeltä Spirulina.

Koska se kasvaa parhaiten n. pH 10.5, tämä itsessään muodostaa liuokseen desinfioivan vaikutuksen. Vertauksena, ammoniakin pH on 11.5 ja se on erittäin desinfioiva aine.

Levällä pH nostetaan tuhkasta tehdyllä lipeällä. Raskasmetallit jäänevät tuhkan sakkaan pohjalle suurimmaksi osaksi. Asiaa pitäisi labrassa jonkun testata.

Lopputuhka voidaan käyttää rakennusteollisuuteen.

Lannoitetta levälle tehdään bioreaktorilla, missä biojätettä voidaan muuntaa levälle lannoitteeksi. Se on täysin hajuton, ja koska se on aerobinen niin se on mikrobiologisesti turvallisempaa kuin mädätys.

Levää voi antaa lannoiteeksi kasveille, rehuksi karjalle tai ihmisellekin ruoaksi, jos oikeita hygieniastandardeja noudatetaan kasvatuksessa.

Se on asia erikseen, ja kompostireaktorin lisäksi myös levästä enemmän tietoa löytyy täältä:

Akvaarioon tulisi LED valot, ilmastin ja ajastin. Yksinkertainen logiikka jonka piirin osaan itsekin koota tai sen voi tilata valmiina settinä elektroniikkaliikkeestä.

Asiakas ostaisi siis ilmanpuhdistimen, eikä levää erityisesti pyrittäisi tuottamaan vaan pitämään mahd. sakeana. Aina välillä levää pitäisi heittää hieman viemäriin ja vaihtaa vettä tilalle, joten lannotteitakaan ei paljon tarvittaisi.

Valonkin pitää olla pieni, että levä yhteyttää mutta ei kovinkaan lisäänny. Siksi lannoitustakaan ei kannata antaa paljon. Jos asiakas ei halua ostaa biolannoitetta, niin kemiallista levälannoitetta saa edullisesti ulkomailta.

Ratkaisu on suorastaan elintärkeä Aasian savusumukaupungeissa. En jaksa alkaa luennoimaan ilmanlaadun elintärkeästä roolista ihmisen hyvinvoinnissa.

Lisäksi koska lapsena tuli harrastettua sukellusta, niin haluaisin kehitellä mallin jolla voisi vaikka 15 minsaa kierrättää hengitysilmaa veden alla. En siis uskoa, että levää voisi tuunata niin paljon, että se voisi kokonaan kierrättää ihmisen ilman. Tarvittaisiin jättimäärä levää ja peräkärry.

Kuitenkin, se voisi jonkin aikaa ehkä pitää ilman hengitettävänä. Hiilidioksidin mittaus on yksinkertainen ja halpa mekanismi itsessään. Älykäs kello ilmoittaa, kun raja alkaa ylittyä että hiilidioksidia on liikaa.

Tällaisia kiertoon perustuvia hiilidioksidin puhdistimia sukeltamiseen on mutta ne voivat pukata kemikaalit suuhun. Joten toivottavasti levämallistani, tulisi myös turvallisempi.

Niiden etu on mm. että eivät tuota kuplia veteen.

Leväreppua voisi käyttää myös Aasiassa kun pitää käydä kaduilla ja kaupungissa. Kotona akvaariosta vaihdetaan levä ja laitetaan repun akku laturiin. Ehkäisee savusumua ja tauteja. Sellaisen haluaa koko Aasia?

Olisi mukava kehitellä tällaisia eteenpäin yhdessä. Ehkä joku muukin innostuu ideasta niin aletaan myymään näitä jonkun kautta? Miksei voisi myös tulla tänne kokeilunpaikka.fi jokin kauppaosio, missä keksijät voisi myydä omia tuotteitaan? Tai miksei tulisi “kaupanpaikka.com” johon voisi ohjautua täältä?