Palvelun asenne- ja kuiluanalyysit


#1

Tämä on kommenttiketju artikkelille https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/experiment/599/

#2

Hei @Tuula_Loytty
onko tämän kokeiluehdotuksen tarkoitus osallistua tekoälyhakuun ja onko tämä tuo eteenpäin viety versio siitä haasteesta, jonka jätitte aiemmin? Utelen siksi, että tähän voisi asiasanaksi lisätä tekoälyn, niin silloin tämä näkyy automaattisesti myös tuolla meidän tekoälyhakusivulla https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/tekoalyhaku/

Aurinkoa,
Elina ylläpidosta


#3

Hei

Olen kehitellyt kaksi samaan teemaan liittyvää kokeiluesitystä. Toisessa on kyse strukturoidusta kyselystä ja toisesta some-materiaalin sisältävän informaation esiin kaivuusta. Molemmissa on kohteena kaupunkisuunnittelu.

Nämä ovat kaksi erillistä kokeilua, joissa data kerätään eri tavalla.


#4

Kiitos Tuula! Huomioimme ne toki kahtena erillisenä kokeiluehdotuksena.

terveisin,
Elina ylläpidosta


#5

Hei @Tuula_Loytty

Vielä on muutama päivä aikaa viime hetken viilauksiin.

Onko alustavaa kartoitusta tehty kaupunkisuunnittelijoiden saamisesta mukaan kokeiluun? Ja kuinka resurssit jaukautuvat kokeilussa suhteutettuna haettuun budjettiin? Tällaisia tarkennuksia kaipailemme arviointiraadin työtä helpottamaan.

Aurinkoa,
Elina ylläpidosta


#6

Hei @Tuula_Loytty et al! Kokeilustartissa 19.6.2018 kuulemani (sentimenttianalyysi) toi mieleeni kokeilunne: pähkinänkuoressa tekoäly, twiittianalyysi ja pattern recognition. Tuloksena ajattelun vuorokausirytmin tunnistus, datana 800 miljoonaa twiittiä :slight_smile:
Lähde: Twitter, YLE Tiede


#7

@Johanna_Kotipelto

Kyllä kyllä, mutta onko dataan (twiitit) luottaminen. Shit in - Shit out saattaa olla riskinä. Siitä huolimatta kokeilla pitää kaikkea, ainakin kerran.


#8

Datan luotettavuus on tärkeä pointti jos siitä on tarkoitus tehdä toimintaa koskevia päätelmiä ja edelleen päätöksiä. Onneksi meillä on tiimissä pätevä vetäjä, joka ohjaa tiukoissa paikoissa: Aino (kuvassa sylissä) :slight_smile:

Foto (Harri Kuusela, Appsolution Oy) päivän palaverista.