SoTe-ammattilaisen sähköinen opas terveyden edistämisen, omahoidon, itseasioinnin ja osallistamisen tueksi


#1

Tämä on kommenttiketju artikkelille https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/experiment/748/

#2

Hei
Kiitos kun olette jättäneet kokeiluehdotuksen Kokeilun paikkaan.

Olette varmaan halunneet jäättää kokeilun tuohon Digisotehakuun? Voimme käydä siirtämässä kokeiluehdotuksen tuonne Digisotehaun alle, niin on sitten oikeassa paikassa.

Aurinkoista viikonloppua,
Ylläpito


#3

Kiitos, juuri näin. Osallistumme Digisotehakuun.


#4

Kotimittausten siirto terveyskeskuksiin digitaalisesti on alue, joka vielä kehittyy. Integroitua eri asioita mittaavien antureiden järjestelmää eikä protokollaa ole.


#5

Mielenkiintoinen idea!

Hyödynnetäänkö tämän kehittämisessä joukkovoimaa ja avointa verkostoa? Voisiko muiden sairaanhoitopiirien työntekijät osallistua kehittämiseen? Miten kontribuutioita voi tehdä?

Onko opas lisensoitu avoimen tiedon lisenssillä (Creative Commons)? Jos ei ole niin voisiko se olla avointa tietoa?


#6

@Katri_Patronen Muistathan kirjata tähän keskusteluunkin kokeilun kuukausikuulumiset. :slight_smile:


#7

Sähköisen oppaan työstö etenee suunnitelman mukaisesti. Verkkokäyttöisen version toimittaja on löydetty ja yhteistyö on käynnistynyt. Olemme muokkaamassa tekstejä sujuvaan muotoon ja näin ollen päästä kokeilemaan ohjelmaa vuoden 2019 alussa. Sisällön idea on asiat/huomiot, jolloin ammattilaisen tulee olla huolestunut asiakkaasta/potilaasta ja samalla tarttua huoleen. Kiitos Kokeilun paikka ja Motiva avusta ja sparrauksesta!Olemme vakuuttuneita, että tästä tulee loistava digiväline sote-alan ammattilaisille. Rauhallista loppuvuotta Keski-Uudeltamaalta!


#8

Sote-ammattilaisen digioppaasta terveisiä. Oppaan nimeksi on muovaantunut “Hyvinvoinnin esteet ja omahoito - Opas huolen tunnistamiseen” Sisältö on siirtymässä versioon ja kokeilemaan päästään heti 1.2.2019 jälkeen. Mikäli olet yksin tai työyksikkösi kanssa kiinnostunut osallistumaan kokeiluun, välitä yhteystietosi minulle (katri.patronen (at) keusote.fi). Jaan linkin kokeiluvaiheeseen siirryttäessä myös Twitterissä (@Katrihp).Oppaasta toivotaan valtakunnallista, joten palautekin on tarpeen ympäri Suomen. Palaute onnistuu kätevästi suoraan oppaasta. Mukavaa talvipäivää Keski-Uudeltamaalta!


#9

Heippa @Katri_Patronen et al! Siirräthän kokeilun eteenpäin vaiheeseen kokeilu? Nyt näkyy vain osa asiaa, kokeilut esitellään perjantaina eduskunnan parlamentaarisessa neuvottelukunnassa :smiley: (Jos ette ehdi, käytän aamulla admin-oikeuksiani).

Toinen vinkki kohtaan Avaa sähköinen opas tästä: klikkaa editorissa linkki-kuvaketta, niin saat pdf-osoitteesta toimivan linkin, ja palvelulupauksenne täyttyy livenä :slight_smile: Otathan yhteyttä, jos selitin vajavaisesti!
terkuin Johanna ylläpidosta


#10

Hyvinvoinnin esteet ja omahoito - opas huolen tunnistamiseen = > Oppaassa ollaan vihdoin päästy kokeiluvaiheeseen! [http://keusotesahkoinenopas.fi/]

Kokeiluvalmiin tuotteen markkinointi ja mainostamisen lähtee pikaisesti käyntiin! Kiitos Johanna huolenpidosta.

Kokeilu: https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/experiment/748/


#11

Huikea parannus ja paljon askelia! Kiitos @Katri_Patronen :slight_smile:


#12

Opas huolen tunnistamiseen on nyt arvioitu oppien osalta. Opas muokkaantui Kokeilun paikan avulla didi-muotoon, kuten toivoimmekin. Kiitos! Saamme aidosti käytettävän välineen, jonka sisältöä päivitetään käyttökokemusten ja saamiemme palautteiden avulla. Kokeilun paikka -polkumme on ollut mielenkiintoinen ja avartava, ja ennen kaikkea vahvistanut ajattelutapaa, jossa sote-palvelujen potilas/asiakas on yhä useammin osallisena omassa hoito- ja/tai asiointikokonaisuudessa. Lyhyesti; tunnista huoli, ehkäise uusia hyte -haittoja ja vahvista eteenpäin, hyödyntäen digi-, vertais-, ryhmä-, järjestö ym. yhteistyö!