Tekoälykokeilujen ilmoitustaulu


#1

Sparrausryhmä on keskustelua ja kysymyksiä varten. Tänne voi laittaa kysymyksiä ja kommentteja, kun kokeilussa joku askarruttaa. Vastaamme kysymyksiin ainakin arkisin. :wink: Keventäkää mieltä ja hakekaa vertaistukea. :sunny:

  • Startissa sovittiin, että keskustelualue on julkinen ja vapaa myös muiden kuin tekoälykokeilijoiden kommentoinnille. Sparraa ja keskustele!
    Aloitetaan ainakin alkuun ketjussa Askarruttaa?

Tuomme tänne myös opastusta kokeilukuulumisten päivittämiseen (eli kokeilun raportointiin) sekä listaamme muistiin tulevat tapahtumat.

Kokeiluterveisin ylläpito: @Elli_Saari, @Elina_Ovaskainen ja @Johanna_Kotipelto


#2

Hei kokeilijat

Kutsuin teidät juuri äsken erikseen tänne keskusteluryhmään. Saamme kaikki kokeilijat näin samaan ryhmään ja keskustelut käyntiin. Toivosimme vielä, että muistutatte teidän tiimiläisiä myös rekisteröitymään käyttäjiksi kokeilunpaikka.fi -sivustolle sekä kirjautumaan keskustelualustalle. Tänne täytyy siis kirjautua ekalla kerralla erikseen oikeasta yläkulmasta Kirjaudu -ikonin kautta. Uutta rekisteröitymistä se ei vaadi.

Tässä linkki palautekyselyyn viimeviikkoisesta tilaisuudesta. Vastaa viimeistään 2.7. mennessä. https://apps.myzef.com/resources/motivaoy/8jlrbc/index.html

Aurinkoa viikkoon,
Elina ylläpidosta

@Jari_Silander @Pauliina_Seppala @Mikko_Niemikorpi @J_Kohvakka @Taru_Koskinen @Markus_Alavaikko @Timo_Braysy @Mirva_Juntti @Tommi_Koistinen @Janne_Ruohisto @Tuula_Loytty @outiugas @Mari_Vesala


#3

Kiitos kutsusta. Ihan muistutan vaan että minulla olisi tarve keskustella sopimuksesta @Irmeli_Mikkonen kanssa. Huomenna keskiviikkona olisi aamupäivällä otollinen aika.

Tuula


#4

Moi
Huikkaan Irmelille terveisesi vielä varmuuden vuoksi.

aurinkoa,
Elina


#5

Kokeilujen muistilista!

Tässä muutamia asioita kokeilujen aloittamiseen

  1. Nyt voitte siirtää kokeiluehdotukset vaiheeseen kokeilut. Tämä tapahtuu kokeilukortin alalaidasta painamalla painiketta “siirry seuraavaan vaiheeseen”. Välissä on rahoitusvaihe, johon teidän ei tarvitse tehdä lisäyksiä. Voitte siirtyä suoraan kokeiluvaiheeseen. Aloita lokimerkintöjen tekeminen kohdan 2. mukaisesti.
  1. Raportoinnin työkaluna eli kokeilun lokina toimii kokeilun ”pitkä kuvaus”. Kirjatkaa blogin lokiin mitä kuuluu kerran kahdessa viikossa ja silloin kun kokeilussa on uusia merkittäviä käänteitä. Kirjatkaa ylös, miten kokeilun kanssa menee, mikä tuntuu hankalalta, mikä meni mönkään, missä onnistuttiin ja mitä on opittu? Tekstin tyyli voi olla vapaamuotoista pähkäilyä.
    Kirjoita uusin teksti pitkän kuvauksen ylimmäiseksi ja merkkaa lokimerkinnän päivämäärä (muista myös vuosi, vaikka muotoon pp.kk.vvvv). Huom. Raportointi 2 viikon välein on rahoituksen edellytys.

@Jari_Silander @Pauliina_Seppala @Mikko_Niemikorpi @J_Kohvakka @Taru_Koskinen @Markus_Alavaikko @Timo_Braysy @Mirva_Juntti @Tommi_Koistinen @Janne_Ruohisto @Tuula_Loytty @outiugas @Mari_Vesala @Satu_Vainio @Kati_Airisniemi


#6

Moi,
muistilista jatkuu :slight_smile:

Omaa profiilia kannattaa päivittää niin, että sieltä löytyisi seuraavat tiedot: omakuva, omaa osaamista kuvattuna sekä mielenkiinnonkohteet valittuina avainsanalistalta.

Lisätkää kokeilukorttiin [kohdassa Nimi (henkilö tai organisaatio)] oman nimen/organisaation lisäksi tiiminne kaikkien jäsenten nimet ja vielä muistutuksena, että kaikilla tiimiläisillä olisi hyvä olla oma profiili niin saamme viestit aina kerralla kaikkien tietoon.

Aurinkoista viikonloppua :sunny:
Elina ylläpidosta

@Jari_Silander @Pauliina_Seppala @Mikko_Niemikorpi @J_Kohvakka @Taru_Koskinen @Markus_Alavaikko @Timo_Braysy @Mirva_Juntti @Tommi_Koistinen @Janne_Ruohisto @Tuula_Loytty @outiugas @Mari_Vesala @Satu_Vainio @Kati_Airisniemi @Jussi_Mozo


#7

Onko tossa kokeilukortissa joku kohta mihin tiimin jäsenet voi/pitää lisätä? En löydä toimintoa jolla tiiminjäseniä pääsisi lisäämään vasemmanpalstan TIIMI-osioon. Nyt siinä on vain yrityksen nimi ja minun nimeni (ilmeisesti koska olen luonut kortin?)


#8

Moikka @Janne_Ruohisto, saat tiimin jäsenet esille lisäämällä ne kohtaan Nimi (henkilö tai organisaatio), heti Kokeilun lyhyt kuvaus -kentän alapuolella:

KPfi_Tiimin_j%C3%A4senet

Hyvää heinäkuuta! - Johanna ylläpidosta


#9

VOiko tässä pitää välissä ensin vähän kesälomaa?


#10

Totta kai voi :heart:️Kirjaa huoletta lomasessio kokeilun kuulumisiin (lokin tapaan, kohta: kokeilun pitkä kuvaus) Uusin voimin sitten tauon jälkeen. Hyvää lomaa! T. Koko ylläpito :star_struck:


#11

@Elina_Ovaskainen @Johanna_Kotipelto

ref: Kohta 2. raportointi

Pääsevätkö kaikki tiimin henkilöt raportoimaan pitkään kuvaukseen? Nyt minusta tuntuu että eivät pääse. Onko tämä tarkoitus vai onko ko. kortilla jokin asetus säätämättä?

Tuula


#12

Valitettavasti ei: tällä hetkellä kokeilu on tiukasti sen alkuperäisen kirjaajan näpeissä. Tavoitteenamme on saada kaikille tiimin jäsenille kokeilun ”ylläpito-oikeus”, mutta se menee väistämättä syksyyn. Onko Tuula tämä teille kriittinen juttu…?
kyseleepi Johanna ylläpidosta


#13

@Harri_Kuusela1 @Jussi_Mozo

Hei Johanna

Teillä siellä ja meillä täällä kesälomat häiritsevät toimintaa. Meillä tiimien (3 kpl) henkilöiden kirjautuminen tähän järjestelmään laahaa perässä johtuen kesälomista ja teillä siellä tiimien käyttöön tarkoitettu raportointiominaisuus ei toimi.ennenkuin syksyllä.

Sovitaanko Johanna niin että luovitaan jotenkin näiden molempien asioiden yli, eikä tehdä näistä asioista sen suurempaa tragediaa.

Harri, Jussi… kirjaus Google Docs:iin (Suunnittelu&Muistio), josta minä kopioin tiedot Kokeilunpaikkaan.

Tuula


#14

Sopii hyvin @Tuula_Loytty, tällä mennään. Ja kirjatkaa lokiin lomakausi, niin pääsette ansaitulle lomalle :sunglasses:


#15

@Johanna_Kotipelto @Jussi_Mozo

Ainakaan meidän tiimiä ei kesälomat häiritse - päinvastoin :wink: - ja kirjauduttu yms. ollaan jo hyvissä ajoin. Raportoinnin paikka vaan hieman hämmensi, mutta sopii hyvin niin että menee Tuulan kautta pitkään kuvaukseen :+1:


#16

Yhdessä opetellaan ja kehitetään kokemusta sujuvammaksi. Kiva kun olette mukana - leppoisia kesäpäiviä!
Johanna ylläpidosta


#17

:+1:

@Tuula_Loytty Katsotaan tätä samalla kun työstetään kysymyksiä 12.7.


#18

Moi! Kokeilun paikka lomailee 16.7.- 6.8. Vastaamme tukipyyntöhin ja yhteydenottoihin tämän jälkeen.
Kokeilun etenemisen raportoinnista voi pitää lomaa, niin että raportoi 6.8. mitä kokeilulle kuului loman aikana.
Kokeilullista kesää!
-Elli + Kokeilun paikan tiimi

@Jari_Silander @Pauliina_Seppala @Mikko_Niemikorpi @J_Kohvakka @Taru_Koskinen @Markus_Alavaikko @Timo_Braysy @Mirva_Juntti @Tommi_Koistinen @Janne_Ruohisto @Tuula_Loytty @outiugas @Mari_Vesala @Satu_Vainio @Kati_Airisniemi @Jussi_Mozo @Irmeli_Mikkonen @Johanna_Kotipelto


#19

Kyselyymme saa vastata se koskee “Veden laatua & kaivoa koskien” https://www.webropolsurveys.com/S/3286E0B7C5EFB70D.par


#20

Hei, kiitoksia järjestäjille ja osallistuneille eilisestä tekoälykokeilujen sparrauspäivästä!

Kuulimme inspiroivan esityksen Lappeenrannan kaupungin kokeilumieliseltä strategiajohtajalta Markus Lankiselta. Joel Pyykkö valaisi meidät kattavalla, mutta tiiviillä ja käytännönläheisellä esityksellä ääniohjauksesta ja chatboteista. Kiitos! Lisäksi kuulimme Mika Rantosen esityksen JAMKin tekoälysosaamisesta ja pääsimme sparraamaan ideoitamme mukana olleiden JAMKin tekoälystä kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa. Mahtavaa!

Huomattiin, että tekoälyosaamiselle on sekä kysyntää että tarjontaa jo tässä meidän kokeiluporukassa, mutta nyt nämä eivät helposti ja ketterästi kohtaa.

Juttelin JAMKIN Mika Rantosen kanssa, ja todettiin, että meidän ratkaisumme Skillhive Next voisi olla avuksi siinä miten JAMKin tekoälyosaaminen saataisiin paremmin valjastettua esim. meidän kokeilijoiden ja muiden tekoälysosaamista tarvitsevien käyttöön.

Skillhive Nextissä kuka tahansa henkilö/yritys voi esittää tekoälyyn liittyvän kysymyksen. Skillhive mätsää avuksi sopivia asiantuntijoita, joille kysymyksensä voi esittää (osaamisen, kiinnostuksen, suositteluiden ja hinnan perusteella). Asiantuntijat saavat määrittää itse hintansa, jota pyytävät kysymykseen vastaamisesta. Korvauspyyntö vaihdella 0 - 200 euron väliltä, eli kyseessä voi olla tosi pieni hankinta, vaikka ongelma olisikin iso. Se mikä toiselle on vaikea ongelma, voi asiantuntijalle olla helppo kysymys.

Kysyjä saa käyttöönsä tekoälyyn liittyvän erikoisosaamisen ja parhaan tiedon, jota hän tarvitsee oman tuotteensa tai palvelunsa kehittämiseksi. Asiantuntijat puolestaan pääsevät ratkomaan mielenkiintoisia haasteita ja saamaan siitä itse määrittämänsä korvauksen.

Miltä tämä kuulostaa? Kokeillaanko? :slight_smile:

Lisätietoja ja itse palvelu löytyy täältä:
https://www.skillhive.com/next/

t. Janne